Какво трябва да направите, ако детето ви е болно от псориазис?

deteПървото нещо, което трябва да направите, ако детето ви се разболее от псориазис, е да запазите спокойствие. Въпреки че проблемът е сериозен, трябва да приемете факта, че ви се налага да се изправите пред това предизвикателство и да помогнете на рожбата си да преодолее страховете си.

Трябва да знаете, че ако ваш близък е с диагноза псориазис, то вероятността детето ви да се разболее от същото е много голяма. Не бива обаче да се пропусне фактът, че винаги има някакво събитие, което отключва заболяването. Това може да е смъртта на любим човек, емоционален дискомфорт или друго неприятно душевно състояние.

Специалистите обясняват, че емоционалните деца са най-предразположени към псориазис. Ако вашето дете е от тази група, трябва да му обясните с прости думи, че няма нищо страшно. Хубаво е да знае, че има и много други хора, които са с неговия проблем. Най-важното в случая е детето да промени представата си за света и за нещата, които се случват около него.

Родителите му са тези, които да погледнат по-философски на проблема и дори да покажат доза непукизъм. В лицето на близките си детето трябва да вижда увереност и да знае, че те го обичат и подкрепят, въпреки страшното на пръв поглед заболяване. Бъдете убедени, че можете да се справите с псориазиса!

Какво трябва да направите?

Можете да започнете с умерени слънчеви бани, диетична храна, физиотерапия и не на последно място – облъчване с кварцови лампи.

Обяснете на детето си, че се налага да спазва определена диета, за да се чувства добре. Но най-важното, на което трябва да го научите, е, че псориазисът не е проблем, който може да му попречи да води нормален живот и да има приятели, които го уважават и обичат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.