Алтернативна терапия за лечение на псориазис

Макар да няма научни доказателства, че ароматерапията или рефлексологията са наистина ефективни при лечение на заболяване като псориазиса, често пъти тези лечения са много полезни, тъй като ви карат да се чувствате по-добре и по-спокойни.

alternativno lechenieИзвън Националната здравна система съществува цял набор от различни подходи за справяне с псориазиса и много практикуващи искрено се опитват да повишат качеството на живот на своите клиенти. Същевременно може да се каже, че съществуват хора и клиники, които преувеличават предимствата на конкретен подход или продукт. Този род дейност е слабо регулирана, макар че Парла­ментарната група по проблемите на кожните заболявания, в която има представители на всички партии, наскоро изнесе доклад за оно­ва, което може и би трябвало да бъде направено, за да се осигури подкрепа на пациентите чрез съществуващите законоустановени търговски стандарти или чрез нови правомощия на Агенцията за контрол над медицинските заведения.

Известни са различни видове и начини за лечение на псориазиса и ние сме сигурни, че ще се появят още много нови такива, които все още очакват своето място или правилна оценка. Именно преценката направи тази глава толкова трудна за написване. Хората, чието със­тояние се подобрява вследствие на допълнителните терапии, както и самите практикуващи, винаги са били настроени много положител­но и много трудно бихте открили човек, който да ви каже, че дадено лечение се е провалило или че състоянието му се е влошило. Повечето от историите с успешен завършек са така наречените „автентични свидетелства“, основаващи се на облекчението или излекуването, ко­ето хората са намерили, но са необходими още много такива доказа­телства, за да се превърне един случай в достоверен. Необходими са подходящи научни изследвания, които да оценят различните терапии и да докажат тяхната безопасност. Може би не е толкова важно да­ли човек ще реши да похарчи парите си за лечение, което няма да про­работи в крайна сметка, но е от значение фактът дали състоянието на пациента ще се влоши, или той ще се разболее от нещо друго. Вся­ка година чуваме за хора, които са починали от токсичните ефекти на билкови лекове, както китайски, така и западни, затова е необхо­димо да се обръща по-голямо внимание при избора на практикуващ алтернативна или допълнителна медицина.

Напоследък много „магически изцеления“ се рекламират пред обществеността директно. За някои от използваните препара­ти се знае, че съдържат недекларирани стероиди, и ние ви препо­ръчваме да сте изключително предпазливи при закупуването или използването на нещо подобно, без първо да се посъветвате с лекар или изтъкнат специалист по алтернативна или допълни­телна медицина.

 

Повече информация четете в книгата на експертите д-р Тим Мичъл и Ребека Пензър – „Всичко за псориазиса“.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Гладните рибки Garra Rufa, които лекуват болестта – псориазис!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.