Има ли работа, за която не мога да кандидатствам, защото имам псориазис?

Можете да кандидатствате за всяка работа, която пожелаете – отговорът, който ще получите на вашата молба, ще зависи най-вече от състоянието на вашия псориазис в момента и от това кол­ко лошо е било то в миналото.

psoriazis profesia

Много работодатели имат малък или никакъв интерес към факта, че имате псориазис, особено ако това не е имало негативен ефект върху досието ви от предишната мес­торабота. Има обаче някои работодатели, сред които са въоръже­ните сили, които е по-вероятно да ви разпитат за вашия псориазис и дори да отхвърлят молбата ви заради него. Важно е да имате предвид, че това не е сляп подход и техните идеи не са остарели. Ако горите от истинско желание да вършите определена работа, вие трябва да кандидатствате за нея, допускайки, че ще бъде направе­на индивидуална преценка.

За вас самите е важно да обмислите влиянието на вашия псориа­зис върху която и да било работа, с която ще се занимавате. Ако, например, имате много лош псориазис по ръцете и/или под ноктите, това може да направи дейност, свързана с движение на пръстите, трудна и болезнена. Ако сте подходящият човек за дадената работа, един добър работодател би трябвало да ви помогне да откриете на­чин да се справите с псориазиса си на работното място, така че той да окаже минимално въздействие върху вашата работоспособност и качеството работата ви. Отделите за здраве на работното място често пъти са полезни източници на информация и подкрепа. Работ­ните центрове имат съветници по инвалидност, които могат да ви дадат информация за работата и облагите, които ви се полагат, обясняват експертите д-р Тим Мичъл и Ребека Пензър в книгата „Всичко за псориазиса“.

 

 

Има ли начин да предотвратим покриването на ноктите с дупчици?

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.