Как да премахнем петната от лекарствата против псориазис

По дрехите и меката мебел остават много петна от лекарствата. Можете ли да ми предложите начин да ги предпазя от тях или поне как да премахвам петната?

psoriazis petnaВеднъж щом на меката мебел се появи петно, след това е много трудно то да бъде отстранено. Ако е възможно да ги изперете с гореща вода, мазните петна може и да се махнат, но петната от катран и „Дитрокрем“ (Dithrocream) остават. Ако на пода или по ме­белите попадне катран или “Дитрокрем“, то възможно най-бързо ги избършете с парцал (това намалява петното).

Най-добрият начин за действие следователно е предпазването и „ограничаването на щетите“. Ако използвате катран или „Дитрок­рем“ вкъщи, определете дрехи, които винаги след нанасяне на лекар­ствата да обличате, като по този начин ще цапате само определен брой дрехи. Опитайте се винаги да нанасяте лекарствата на едно и също място – например в банята, и стъпвайте върху стари хавлие­ни кърпи, за да предпазите пода. Когато привършите с нанасянето на лекарствата, постелете стари кърпи, за да предпазите мебели­те си. Ако в момента лекувате кожата на главата си, опитайте се да нанасяте лекарствата преди лягане и си лягайте с лекарството, като за да предпазите възглавниците си, ги облечете в две или три по-стари калъфки.

Друг възможен начин за действие е да попитате лекаря си дали не може да смени лечението ви. Това обаче невинаги е добра идея. Също така можете да попитате за тубуларни памучни превръзки (например „Тубифаст“, “Tubifast”), които се използват, за да остане лекарството на мястото, където е нанесено, и да не се размазва, съветва най-добрата книга за псориазиса на д-р Тим Мичъл и Ребека Пензър – „Всичко за псориазиса“.

 

 

Как да изберем дрехите си ако имаме псориазис?

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.